Никога не е рано да открием, че ученето е забавно.

С Вашето бебе  на ръце може да Ви се струва, че всичко, което правите по цял ден е да нахраните, да сменяте памперси и да дремнете, докато бебето спи (ако имате късмет). Но въпреки че може да изглежда, че бебето не може да направи много, всъщност никога не е рано да започнете да играете с детето си. В първите седмици и месеци бебето не е точно готово да рита футболна топка или да събере пъзел, но има много забавни начини да се занимавате с Вашето бебе, които ще имат важни дългосрочни ползи за нейговото физическо и психическо развитие.

Има мит е, че бебетата не могат да играят, дори и да изглежда, че все още не правят много неща – те възприемат всичко наоколо“ според изследователски психолог, специализиран в развитието на детето и говорител на Genius на Play, движенията повишават на вниманието на детето и са важна част от играта в живота на децата. „Играта е чудесен начин родителите и полагащите грижи да изградят тази жизненоважна връзка с бебето си, докато сензорните стимулации помагат на бебешкия мозък да расте.“

Когато става въпрос за игра с бебета, колко вашето дете се развива зависи изцяло колко време и грижи полагате да го заинтригувате чрез забавление.

„Голяма част от бебетата, които достигат ключови етапи  в развитието си и придобиват умения, са свързани с материалите, опита и възможностите за практикуване, които бебето получава.

Избирайки играчки и дейности, които съответстват на възраста му, ще помогнат за по-бързо развиетие на вашето малко дете.

Тъй като по-малките бебета не могат точно да се скитат до кошчетата за играчки и да избират нещо, което да им хване окото, зависи от Вас да изберете играчки, които дават шанс на бебето да тренира и усъвършенства нови умения. Не знаете откъде да започнете? Не се безпокойте ние от mecho.bg ще Ви помогнем с избора с висококачествени играчки за малки деца в нашият каталог :

https://www.mecho.bg/katalog/mama-bebe/bebeshki-igrachki/

За деца до 1 годишна възраст:

Изберете стимулиращи предмети за бебета до 1 година. Потърсете играчки, които ще ангажират развиващите се сетива, като например играчки с ярки цветове, прости модели, различни текстури и скърцащи или гърмящи шумове. Плюшени играчки с бродирани очи, големи халки за подреждане, дрънкалки и играчки, които позволяват на бебетата да натискат бутони или да сортират форми са все популярни опции

За деца  между 1 – 2 годишна възраст:

На тази възраст децата се учат да опознават света си. Изберете ярко илюстрирани книги, направени от картон или плат, играчки за вана, нечупливи огледала или нещо, което вдига шум.

Изберете играчки, които ще позволят на бебетата да имитират дейностите, които виждат около тях. Куклите, детските кухни, работни плотове и телефони и таблети за играчки винаги са хит!

 

Потърсете музикални инструменти. Бебетата обичат да вдигат шум, а свиренето на инструменти помага на децата да научат причината и следствието, както и развива любовта си към музиката. Можете да намерите прости музикални инструменти като барабани, казу, ксилофони и клавиатури във всеки магазин за играчки. Слезте на пода и им покажете как работи и те ще пускат красива музика, преди да го знаете.
– Mecho.bg
Share

Вие може да харесате също

Вашият коментар